Het belang van de juiste (be)spanning!

KLIK HIER VOOR HET RACKETSERVICE OPDRACHTFORMULIER

Bij Tennisopleiding & Events MTT weten wij “de gevoelige snaar” te vinden en kennen wij het belang van de juiste bespanning voor maximaal speelplezier!

Wij werken met DT Waardes. (Dynamic Tension). Dat betekent dat wij u exact kunnen vertellen waarom u die bal uit slaat of waarom u geen controle meer heeft over de bal. Wij meten u bespanning door en verzorgen uw nieuwe bespanning aan de hand van uw eigen wensen op een gewicht en met een snaar welke past bij uw wensen.

Het belang van een goede bespanning is essentieel om het beste uit uw tennisracket en uw tennisspel te halen voor maximaal tennisplezier. En een juiste snaar op de juiste spanning in het juiste racket voorkomt ook nog eens armblessures.

Maar hoe weet u nu of u wel de juiste bespanning in je racket hebt zitten, en of het type snaar wel bij uw speeleigenschappen en kwaliteiten past?

Veel spelers laten de bespanning te lang in hun tennisracket zitten. Zo lang de snaar niet geknapt is, dan zal de bespanning nog wel goed zijn…. Maar dat gaat niet op, want na verloop van tijd loopt de spanning achteruit en kan de snaar verharden en kunnen blessures ontstaan. Het gevoel is verdwenen en je kunt de bal niet meer lekker met vaart en controle spelen.

Over het algemeen moet een bespanning tenminste 1x per seizoen worden vervangen. Ook wordt er wel gezegd, dat je de bespanning per jaar net zo vaak moet vervangen als dat je per week speelt, voor het meeste speelcomfort en ter voorkoming van blessures. En een andere bespanning geeft je ook de gelegenheid om eens verschillen in speeleigenschappen te ervaren. Wij bespannen uitsluitend met merksnaren.

De snaren zijn onder te verdelen in:

1. Allround / Comfort / Armvriendelijke (soepele) snaren. Bijvoorbeeld:  Prince of Head Syntetic Gut of Wilson Sensation of Gamma Livewire.

2. Controle (stuggere) snaren. Bijvoorbeeld: (co)polyestersnaren zoals Babolat RPM Blast Head Sonic Pro, Kirschbaum, Toalson of Luxilon.

3. Spin Snaren. Bijvoorbeeld: Dunlop Black Widow.

4. Hybride (combinatie) snaren. Een combinatie van Allround en Controlesnaren voor het beste van twee werelden.

Natuurlijk kun je ook je eigen snaren laten bespannen bij MTT, en hebben we voor de Tenniskids een kleurrijke allround Regenboogsnaar.

Uiteindelijk wordt er na ruim 30 jaren bespanervaring, samen met de speler, aan de hand van de speeleigenschappen en wensen van de speler, de juiste snaar(dikte) en het bespangewicht overeengekomen en wordt het racket bespannen op een moderne elektronische bespanmachine. In onze database houden wij dan ook bij wanneer en met welke snaar en op welk gewicht uw racket is bespannen. Wel zo handig voor de volgende keer!

En natuurlijk kunt u ook terecht voor nieuwe grips, het logo van uw racket in uw bespanning, dempers, protectietape en nog veel meer….

Ook uw racket laten bespannen voor meer tennisplezier?

Bel voor een afspraak op 06-37201390 of breng het/de racket(s) met ingevuld opdrachtformulier langs aan de Van Hemertmarke 62 te Zwolle of geef het af bij de club.
Het racket is snel klaar en kan eventueel worden thuisbezorgd in Zwolle Zuid!

KLIK HIER VOOR HET RACKETSERVICE OPDRACHTFORMULIER

O  Allround / Comfortsnaar:  € 22,50

O  Controle ((co)poly) / Spin:  € 22,50

O  Hybride bespanning (Poly en Allround):  € 22,50 

O  Kinder regenboogsnaar:  € 17,50

O  Bespannen eigen snaar:  € 14,50

O  Basisgrip:  € 9,00

O  Overgrip:  € 2,50 

O  Demper:  € 3,00

O  Racketblad protectie tape:  € 1,00

Wij bespannen uitsluitend met snaren van gerenommeerde merken zoals, Prince, Head, Wilson, Dunlop, Toalson, Babolat, Kirschbaum, Gamma, Luxilon.