Zo werkt het Tenniskidsprogramma:

Wessel Idzerda is onlangs toegevoegd aan het Team van Tennisopleiding en Events MTT, en is verantwoordelijk voor de tenniskids lessen en het werven van nieuwe tenniskids.

Wessel doet de opleiding Sport en Bewegen en de opleiding tot Tennisleraar. Daarnaast heeft Wessel al behoorlijk veel ervaring opgedaan in het geven van tennislessen aan Tenniskids bij Tennisschool Manon Jonker (TC91) te Zwolle.

Hansman Foto en Beeldwerk

Tennis een moeilijke sport om te leren? Normaal gesproken wel. Nu niet meer. Want met Tenniskids laat de KNLTB jeugdspelers (vanaf 5 jaar) het tennisspel al heel vroeg voelenen beleven. Hoe? Door klein te beginnen. Tennisopleiding & Events heeft de KNLTB Tenniskidslicenties I II en II.

In drie stappen bereiden worden jonge kinderen voorbereid op het echte tennisspel: op een hele (aangepaste) baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oranje en Groen!

Kinderen leren op aangepaste formaten van de tennisbaan in combinatie met aangepaste materialen heel snel tennissen en kunnen al heel snel succesbelevingen ervaren. Er wordt gewerkt met stickerboekjes. De kinderen krijgen een sticker indien ze voldoen aan de bij de kleur behorende competenties. Zo zijn er binnen Rood en Oranje 3 fases te oinderscheiden: Rood 3, 2 en 1 en Oranje 3, 2 en 1. Is het stickerboekje vol dan ontvangen de kinderen hiervoor een diploma en een aanmoedigingspresentje. Steeds weer een level verder. Game-Like principe en Play & Stay!

Meer info over Tenniskids van de KNLTB klik dan op het Tenniskidskader in het rechter menu.

Tenniskids ROGTenniskids Rood (t/m 9 jaar)

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.

Tenniskids Oranje (8t/m 11 jaar)

In deze tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereidt op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.

Tenniskids Groen (10 t/m 12 jaar)

Dé voorbereiding op de ‘grote’ baan.
Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat op een hele baan te spelen. Techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol.
Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het bij dit programma om. Aangepaste baanlengtes en speciale Tenniskids lesmaterialen maken het mogelijk.

Julia met haar Tenniskidsdiploma

Diploma Tenniskids!

Door de hoepel!

IMG_0243